perjantai 27. toukokuuta 2011

Tervetuloa kesä

Onpa mukavaa kun kesä taas kolkutettelee ovella. Meillä täällä Savonlinnan seudulla sen huomaa erityisen hyvin, sillä palvelutarjonta moninkertaistuu talveen verrattuna. Seuraavaan viikon aikana avautuu mm. Retretin upea näyttely, viralliset avajaiset ovat tiistaina, samoin avautuu useita pienempiä näyttelyitä ja gallerioita. Esimerkiksi Nukke- ja lelumuseo Linnankadulla avautuu usean vuoden hiljaiselon jälkeen. Museo on rakennettu Saima-kahvilan taloon ja mikä olisikaan parempi ympäristö valloittaville nukeille kuin kaunisti entisöity puutalo.

Vilkkaan tapahtumakesän aloittaa Kasinon laituri 10.6. Mukana hulinassa ovat mm. Mr. Mallorca, Hanna Pakarinen, Osmos Cosmos ja Muska. Luvassa on tekemistä koko perheelle eli kannattaa ehdottomasti tulla katsastamaan mitä Onnellisten saarilla tapahtuu. Samaan aikaan Panimoravintola Huvilalla avataan kesän Panimoklubi ja lavalle nousee perinteinen kesäkauden aloittaja Lipsaset. Musiikin ystäville on siis tarjontaa yllinkyllin.
Poets of the Fall Huvilan Panimoklubilla kesällä 2010.


Varmin kesän merkki on tietysti satamasta kaikuva höyrylaivan pillin vislaus. Risteilykausi on jo avattu ja halukkaat pääsevät nauttimaan Saimaan saariston upeista maisemista. Myös kesäravintolat availevat oviaan ja terassejaan ja Seurahuoneen terassilta leijailee ihanien lankkumuikkujen tuoksu. Itse lähden tänään testaamaan Kostean koulunpenkin Panimoravintola Huvilaan. Ja joutuuhan sitä varmaan olutaiheisia ruokiakin maistamaan:-)
Pia Kokki, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy.